Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

dogo argentino




ΡΑΤΣΑ: Ντόγκο Αρτζεντίνο.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Αργεντινή.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Ο Δρ Antonio Martinez διασταύρωσε διάφορες ράτσες μεταξύ τους, όπως σκύλο της Κόρδοβας Μολοσσό, Μπόξερ, Μπουλντόγκ κ.ά. και έφτιαξε μια ράτσα πολύ καλή στο κυνήγι μεγάλων θηραμάτων, φύλακα, οικογενειακό κατοικίδιο αλλά και οδηγό τυφλών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αυτό το μυώδες, κομψό σκυλί (απόγονος των μαστίφ) έχει ύψος μεταξύ 57 και 69 εκ. και ζυγίζει από 36 μέχρι 50 κιλά. Το κοντό, πυκνό, στιλπνό τρίχωμα πρέπει να είναι κατάλευκο. Τα τριγωνικά αυτιά είναι στητά. Η δομή του σώματος είναι δυνατή και ογκώδης, με δυνατό γειρτό λαιμό και φαρδύ στήθος. Η ράχη του είναι ογκώδης. Έχει χοντρή ουρά που κρέμεται ίσια κάτω.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα δραστήριο, θαρραλέο, στοργικό, ειρηνικό και υπάκουο σκυλί. Θα υπερασπιστεί γενναία τον ιδιοκτήτη και την περιουσία. Είναι φιλικό σκυλί αλλά είναι επιθετικό προς άλλα σκυλιά.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΝΤΟΓΚΟ ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΟ: Δεν μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα. Η εκπαίδευση πρέπει να είναι αυστηρή αλλά όχι σκληρή. Χρειάζεται πολλή άσκηση και αρκετή τροφή. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα και το μάτια του συχνό καθάρισμα για να μη δημιουργούνται σημάδια.
ΤΡΙΧΩΜΑ: Το τρίχωμα είναι κοντό και πάντα λευκό, το δέρμα μπορεί ωστόσο να παρουσιάζει λεκέδες μαύρου ή γκρίζου χρώματος. Ένα σημάδι μαύρου ή ραβδωτού χρώματος στο τρίχωμα του κεφαλιού μέχρι το ύψος των αυτιών είναι επιτρεπτό.

1 σχόλιο: