Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

French Bulldog



ΡΑΤΣΑ: Γαλλικό Μπουλντόγκ.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Γαλλία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Απόγονος του Αγγλικού Μπουλντόγκ, διασταυρώθηκε στη Γαλλία με άλλες ράτσες “toy” δημιουργώντας το πολύ αγαπητό, τον 19ο αι. στην Αυλή του Παρισιού, Γαλλικό Μπουλντόγκ.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι ένα μικρόσωμο, γεροδεμένο σκυλί που έχει ύψος από 37 μέχρι 39 εκ. και το βάρος του κυμαίνεται από 7,5 έως 14 κιλά. Το κεφάλι είναι δυνατό και τετράγωνο, τα μάτια μεγάλα, τα αυτιά “νυχτερίδας” (πλατιά στη βάση με στρογγυλεμένες άκρες) και η μύτη κοντή με πλατιά ρουθούνια. Το τρίχωμά του είναι κοντό, λείο και γυαλιστερό. Στα χρώματα μπορεί να είναι λευκό, να έχει ρίγες, να έχει το λευκό σαν βασικό χρώμα με σημάδια άλλου χρώματος, να είναι κόκκινο ή κίτρινο με σημάδια και ραβδώσεις.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Είναι ένα πιστό, φιλικό σκυλί που αγαπά τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Είναι υπομονετικό σκυλί και δεν θα γαβγίσει χωρίς λόγο.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ: Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα και χρειάζεται ειδική φροντίδα το καλοκαίρι γιατί υποφέρει με τη ζέστη. Χρειάζεται μέτρια ποσότητα φαγητού και οι καθημερινές βόλτες καλύπτουν την ανάγκη του για άσκηση.



Deite to parakato Video....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου